Comfortteam Olst-Wijhe

is een samenwerkingsverband van de volgende bedrijven:

Duurzaam Olst-Wijhe
Energie- en Bouwadvies Olst
Habel-Logt Installatietechniek
Aannemersbedrijf Schoenaker Wijhe
Bouwbedrijf Hemeltjen Wijhe
Spekschate Installatietechniek Olst
Harleman Schildersbedrijf Olst
Van Gurp Installatie Wijhe

Energiebesparing en een prettiger leefklimaat in uw woning of bedrijfspand


Wilt u uw woning aanpassen aan uw nieuwe woonwensen, verminderde mobiliteit, comfortabeler maken en ook energie èn geld besparen?
Laat een Quick Scan uitvoeren en dan weet u welke maatregelen voor u het meest gunstig zijn.

Lang zult U Wonen
Zit u erover te denken om uw huis veiliger en comfortabeler te maken?
Wilt u advies over een mogelijke aanpassing binnen of buiten uw huis?
En wilt u graag weten hoeveel dat ongeveer zal gaan kosten?
Wij kunnen u als Comfortteam verder helpen.
Voor meer informatie: Lang Zult U Wonen Comfortteam Olst-Wijhe
Folder Lang Zult U Wonen

Het Comfortteam was ook op de Lang Zult U Wonen informatiemarkt
Op vrijdag vrijdag 25 september werd in de sporthal De Hooiberg in Olst in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe de Lang Zult U Wonen informatiemarkt gehouden. Ruim dertig bedrijven en instellingen die advies hebben gegeven over langer thuis kunnen blijven wonen stonden klaar om vragen van inwoners en belangstellenden te beantwoorden.

Wilt u zo lang mogelijk comfortabel en veilig thuis wonen en wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren? Laat u inspireren en informeren tijdens de Lang zult u wonen-infomarkt.
Voor meer informatie: Lang Zult U Wonen.nl

Het Comfortteam was ook op de Duurzame Energiedagen 2015
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari werden in het Tegelhuys in Wijhe in samenwerking met het Duurzaamheidsplatform Olst-Wijhe de Duurzame Energiedagen gehouden. Zeventien bedrijven en instellingen die advies hebben gegeven over duurzaamheid stonden klaar om vragen van inwoners en belangstellenden te beantwoorden. Dat kan gaan over zonnepanelen, duurzame kachels, kozijnen, daken, isolatie en recycling.

Alle bedrijven staan dan in het gebouw van Tegelhuys aan de Enkweg in Wijhe. Op 6 februari van 16.00 tot 21.00 uur en op 7 februari van 10.00 tot 15.00 uur.
Voor meer informatie: www.tegelhuys.nl

We weten allemaal dat we energie moeten besparen in verband met klimaatverandering en milieu. Dat is mooi, maar nog mooier is dat dit je ook nog eens flink geld bespaart en meer comfort oplevert in je huis of bedrijfspand. Maar hoe pak je dat nou aan, waar begin je mee? Hoe financier je het en verdient het zich eigenlijk wel terug? Al dat uitzoeken en geregel schrikt veel mensen af. Daarom hebben de lokale bouw- en installatiebedrijven de handen ineengeslagen om een compleet pakket van onderzoek en advies, begeleiding en uitvoering aan te bieden aan de inwoners van de gemeente. Ontzorgen dus. En tegen een aantrekkelijke prijs: of het nu gaat om één maatregel, zoals het isoleren van een spouwmuur, of meerdere, zoals vloer, muur en dakisolatie, dubbelglas, zonnepanelen en een cv-ketel. Ook een algehele verbouwing van uw woning of bedrijfspand is mogelijk.


Profiteer dit jaar nog! Wie dit jaar nog de maatregelen uit laat voeren, is spekkoper. Ten eerste omdat Platform Duurzaam Olst-Wijhe en bedrijven samen een fikse korting aanbieden op het onderzoek, de Quick Scan. Ten tweede omdat per 1 juli 2015 sommige subsidies gestopt worden (ook de BTW) en last, but not least, de aantrekkelijke provinciale Duurzaamheidlening zal naar aller waarschijnlijkheid eind van dit jaar beeindigd worden. Dus ook al lijkt de volgende winter nog ver weg, wie het nu regelt bespaart meteen flink geld!

Succesvolle informatiemarkt in Olst op 20 november 2014


Het Comfortteam Olst-Wijhe heeft als deelnemer op de LangZultUWonen-informatiemarkt in Olst gestaan. Er hebben veel mensen bij onze stand geinformeerd naar de mogelijkheden om de eigen woning aan te passen zodat er langer thuis kan worden gewoond met meer wooncomfort en gebruikersgemak. Laat u zelf ook informeren en adviseren door het Comfortteam en neem contact op met Leo Pelgröm van Energie- en Bouwadvies.
LZUW-infomarkt-01.jpg
LZUW-infomarkt-04.jpg
LZUW-infomarkt-02.jpg
LZUW-infomarkt-05.jpg
LZUW-infomarkt-03.jpg

Zaterdag 29 november: informatiemarkt in Wijhe


De gemeente Olst-Wijhe organiseert op zaterdag 29 november van 15.00 tot 21.00 uur in de Capellenborg, De Lange Slagen 29a te Wijhe een Lang zult u wonen-informatiemarkt in samenwerking met de ouderenbonden en vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven.

Op de markten krijgt u adviezen, tips en demonstraties van ondernemers en maatschappelijke organisaties om uw huis veiliger, comfortabeler én energiezuiniger te maken. Daarnaast is er ruime aandacht voor gezond(er) ouder worden. En op de Lang zult u wonen-tentoonstelling kunt u producten bekijken en uitproberen en vragen stellen aan de bouwkundig adviseur. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis.

Voor meer informatie: Klick hierBijeenkomst: energiebesparing en een prettiger leefklimaat in uw woning
Energiebijeenkomst in Olst op 16 april en in Wijhe op 23 april

Energie en geld besparen en ook nog meer comfort in je huis. Dat wil iedereen wel. Maar hoe pak je dat nou aan? Op woensdag 16 april is hierover een informatieavond in het Holstohus. De avond wordt georganiseerd door Verbeter en Bespaar Olst-Wijhe, een nieuwe samenwerking tussen de gemeente en lokale bouw-, installatie- en schilderbedrijven. Op 23 april volgt de bijeenkomst in Wijhe, in het Langhuus.

We weten allemaal dat we energie moeten besparen in verband met klimaatverandering en milieu. Dat is mooi, maar nog mooier is dat dit je ook nog eens flink geld bespaart en meer comfort oplevert in je huis.
Maar hoe pak je dat nou aan, waar begin je mee? Hoe financier je het en verdient het zich eigenlijk wel terug? Al dat uitzoeken en geregel schrikt veel mensen af. Daarom hebben de lokale bouw- en installatiebedrijven de handen ineengeslagen om een compleet pakket van onderzoek en advies, begeleiding en uitvoering aan te bieden aan de inwoners van de gemeente. Ontzorgen dus. En tegen een aantrekkelijke prijs: of het nu gaat om één maatregel, zoals het isoleren van een spouwmuur, of meerdere, zoals vloer, muur en dakisolatie, dubbelglas, zonnepanelen en een cv-ketel.

Wethouder Cor van den Berg ondersteunt dit initiatief: “ik denk dat het een interessant aanbod voor u kan zijn. De lokale bedrijven kennen uw woning en kunnen u verder helpen om deze comfortabel en energiezuiniger te maken”.

Geïnteresseerden zijn op 16 april vanaf 18:45u welkom bij Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Coos Timmermans, projectleider van Verbeter & Bespaar Raalte / Olst-Wijhe zal er de duurzaamheidslening en isolatiepremie toelichten. Ook zullen de lokale installatiebedrijven Habel-Logt, Spekschate en Van Gurp en bouwbedrijven Schoenaker en Hemeltjen en schilderbedrijf Harleman en Energie & Bouwadvies u een bijzonder gunstig voorstel doen. De bedrijven zijn lid van het Energieplein; het bedrijvenplatform van Verbeter & Bespaar Raalte / Olst-Wijhe.

Het programma ziet er als volgt uit:
1. Ontvangst vanaf 18.45 uur
2. Opening door wethouder Van den Berg om 19.00 uur
3. Besparingsmogelijkheden inzichtelijk bij voorbeeldwoning
4. Bedrijven van het Energieteam stellen zich voor
5. Presentatie Duurzaamheidsplatform Olst-Wijhe
6. Presentatie Verbeter & Bespaar Olst-Wijhe over de isolatiepremie en de duurzaamheidslening
7. Afsluiting (vanaf ca. 20:30 uur) en mogelijkheid om na te praten

Spekkoper
Belangrijk: wie dit voor 1 juli laat doen, is spekkoper. Ten eerste omdat gemeente en bedrijven een fikse korting aanbieden op het onderzoek, de energiescan. Ten tweede omdat na 1 juli sommige subsidies gekort worden. Ten derde gaat op termijn ook de aantrekkelijke provinciale duurzaamheidlening op de helling. Dus ook al lijkt de volgende winter nog ver weg, wie het nu regelt bespaart meteen flink geld.

Dus, bent u benieuwd hoe u bespaart op uw energierekening en tegelijkertijd een prettiger leefklimaat in uw woning realiseert? Kom dan op woensdag 16 april a.s. naar het ‘Kulturhus’ in Olst naar de bijeenkomst van Verbeter & Bespaar Olst-Wijhe en de samenwerkende bedrijven. Of een week later, op woensdag 23 april, naar de bijeenkomst in het Langhuus, te Wijhe.

Alle inwoners van de gemeente Olst-Wijhe zijn uitgenodigd! Aan de informatieavond zijn geen kosten verbonden en u hoeft zich niet van te voren aan te melden. De informatieavond is onderdeel van de Wijkaanpak van Verbeter & Bespaar Raalte / Olst-Wijhe. Tijdens de wijkaanpak worden woningeigenaren geïnformeerd hoe zij in hun woning het beste energie kunnen besparen. De wijkaanpak loopt tot en met 2015 en zal in die tijd ook de andere wijken en dorpen in de gemeente aandoen.

Comfortteam Olst-Wijhe
De betrokken bedrijven vormen samen het Comfortteam Olst-Wijhe. Het zijn Bouwbedrijf Hemeltjen, Habel-Logt Installatietechniek, Installatiebedrijf Spekschate, Schildersbedrijf Harleman, Installatiebedrijf Van Gurp en Aannemersbedrijf Schoenaker. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialisme, zoals dak- en gevelisolatie, zonnepanelen of juist cv-ketels of isolatieglas, maar samen zijn zij op elkaar afgestemd en kunnen zij u ontzorgen.
Het team wordt bovendien bijgestaan door gecertificeerde energieadviseur Leo Pelgröm van Energie- en Bouwadvies.


Presentatie Olst 20-04-2014
Presentatie Coos Timmermans
Presentatie Wijhe 27-04-2014
Flyer Olst-Wijhe Tekst
Flyer Olst-Wijhe Aanbod

Kamer van Koophandel Inovatieondersteuning
Gemeente Olst-Wijhe
Slim Energie Thuis

Verbeter & Bespaar Raalte / Olst-Wijhe